Pokis @ Kuih Keretapi

pokis kuih keretapi

Kuih ni namanya Pokis. Sesetengah tempat panggil dengan nama Kuih Keretapi.

Biasa aku beli kat pasar malam Seksyen 16, Bandar Baru Bangi (hari Selasa dan Sabtu).

Korang pernah makan kuih ni?

Tentang Penulis

Pengasas blog Anarm.Net. Seorang pereka grafik dan laman web. Untuk jemputan event, review produk, food review, advertorial dan segala yang berkaitan, hubungi melalui email : hello@anarm.net


POLISI KOMEN : Sila komen dengan menggunakan bahasa yang sopan dan ejaan yang boleh difahami. Pihak ANARM.NET tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca di setiap artikel yang diterbitkan. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pembaca sepenuhnya. Komen berbentuk SPAM akan dibuang serta merta.

Kongsikan Komen / Pendapat Anda

*

CommentLuv badge

32 Comments

  1. Tak pernah makan lagi kuih ni…rasa nya tak pernah jmpa lagi..tapi tak tau la kot tak perasan..hehe
    Jom baca entri terbaru di blog Hafizul – Ulangtahun PerkahwinanMy Profile

  2. antara kuih yg cepat habis di pasar malam…
    Jom baca entri terbaru di blog staibaqhang – Fotografi perkahwinan – Hanif dan Zubaidah (PhotoVillage Studio)My Profile

  3. Aku tak pernah jumpa + tak pernah makan, tapi dari gaya rupa dengan tekstur dia macam apam balik pon ada
    Jom baca entri terbaru di blog topo – Koleksi Gambar Luna, Anak Beruang Polar yang Sangat ComelMy Profile

  4. saya suka sangat kuih ni, kalau pergi pasar malam tu wajib beli ni
    tapi saya panggil kuih topi :)
    Jom baca entri terbaru di blog auc – Cek ke 3 dari NuffnangMy Profile

  5. hmmm..rasonya den tak pernah makan lagi kuih tuh…

  6. My favourite…selalu beli kat Pasar Malam sentul…
    Jom baca entri terbaru di blog eyriqazz – Perkhidmatan Sewa Mesin Chocolate FountainMy Profile

  7. panggil kuih ni kuih doremon..
    Jom baca entri terbaru di blog Datin Tyka – Jangan Kau BerlagakMy Profile

  8. nojhere says:

    Mmg sedap kuih ni…kat pasar malam mmg beli punye…dgn air tebu..hehe
    Jom baca entri terbaru di blog nojhere – His Financial Goals: Saving More and Paying Down Credit Card DebtMy Profile

  9. nak cari laa kat pasar seksyen 7 petang ni…
    Jom baca entri terbaru di blog Jaws – Mudahnya Menjemput RezekiMy Profile

  10. nama dia kuih keretapi…!!! baru tahu…

  11. munir ardi says:

    aku sering makan pukis tapi tak secantik ini cakenya
    Jom baca entri terbaru di blog munir ardi – Apa kataku tentang Brand Denaihati Bagian 1My Profile

  12. macam sedap aje. bak sikit..
    Jom baca entri terbaru di blog titan – Penat + malas = Kekacakan terserlah.My Profile

  13. sedap kuih ni. lembut lagi. Kat pasar malam sek7 macam2 perasa ada. sedap2.
    Jom baca entri terbaru di blog Encik Din – Wordless Wednesday : Tiga RinggitMy Profile

  14. sue panggil kek nona.. mak yg kenalkan masa kecik dlu2.. ni ‘kek nona’ katanya.. maybe masa tu yg jual kuih ni nama Nona kot.. :biggrin:
    Jom baca entri terbaru di blog Suraya – Semanis Sekilo MarshmallowMy Profile

  15. :cheerful: nama kuih admin bg tu cantik..kuih apam balik bukan..entah hee.asal ada rasa manis sikit sy suka juga

    • @suri, Kalau apam balik dia leper dan kena lipat macam biasa tu.. Tapi kuih yang ni dia buat guna acuan dia sendiri.. Ingatkan apam versi baru.. Rupanya memang kuih lain.. Cuma rasa dia memang macam apam balik.. Manis2, sedap..
      Jom baca entri terbaru di blog Anarm – Pokis @ Kuih KeretapiMy Profile

  16. Faris Al-Muhandisu says:

    first time dengar n tgk.. nmpk mcm apam je?
    Jom baca entri terbaru di blog Faris Al-Muhandisu – Pengalaman Membeli-belah Secara OnlineMy Profile

  17. Biasa makan cuma tak tahu nama. :D
    Jom baca entri terbaru di blog anif – Sambal Kicap – Wordless Wednesday #73My Profile

  18. Pernah rasa tetapi tidak tahu nama. Manis rasanya.
    Jom baca entri terbaru di blog akubiomed – Wordless Wednesday – Helikopter RC KoningMy Profile

  19. Pertama kali tengok kuih ni… Atau pernah tgk tapi tak tahu nama kuih keretapi. Hehe
    Jom baca entri terbaru di blog Hazmin Hamudin – Wordless Wednesday | Iklan Guinness Stout 1968My Profile

  20. lama x makan
    suka juga kuih ni.. heheh
    Jom baca entri terbaru di blog Sop – Skrin komputer dicalarkan AzwarMy Profile

  21. suka sgt pokis nie..kalau perasa coklat lagi sodap
    Jom baca entri terbaru di blog Faizalpj – WW : Mahsuri Dalam KenanganMy Profile

  22. Biasa beli bro..dulu faveret ni..sekarang dah kurang ckit..hehe
    Jom baca entri terbaru di blog hafizrahim – Wordless Wednesday : Kicap Atau GulaMy Profile

  23. pasar malam kat salak tinggi ( rabu ) pun ada gakkk….memang layan la buat pemanis mulut lepas makan nasik berlauk
    Jom baca entri terbaru di blog hazman aka species1980 – HAZMAN vs FOOD – Kuetiow Goreng CAMPUR Warung Mama Salak TinggiMy Profile

  24. biasa makan dan mmg suka, tapi tak tahu lak nama dia mcm tu, akak panggil apam jer hehe
    Jom baca entri terbaru di blog sweetkurma – wordless wednesday : cun cik nurul nih….My Profile