Kunci Kebahagiaan Rumahtangga Hadiah dari Kak Jie

Kunci Kebahagiaan Rumahtangga Hadiah dari Kak Jie

Tengah syok mengadap laptop tadi tiba-tiba awek kat pejabat ni datang bagi satu bungkusan Pos Laju. Besar pulak tu tapi isi dalam dia kecik je. Dengan penuh rakus aku koyak-koyak plastik bungkusan, rupanya dalam tu berisi sebuah buku dengan tajuk “Kunci Kebahagiaan Rumahtangga“, hadiah dari Kak Jie. Buku tu dibungkus pulak dengan plastik bubble wrap. Boleh la main picit-picit bubble. Hehe.

Sesuai sangat Kak Jie bagi hadiah ni untuk aku yang baru 2 bulan berkahwin. Banyak lagi ilmu perkahwinan yang aku kena belajar. Sikit-sikit ilmu diambil dengan membaca buku-buku macam ni serta belajar melalui nasihat dan perkongsian pengalaman dari rakan2 yang dah lama berkahwin.

Hadiah ni untuk Giveaway Ulangtahun Perkahwinan Kak Jie ke-21 yang aku join hari tu kot. Aku pun dah terlupa.

Buku ni menitikberatkan tentang motivasi rumahtangga yang memberi penekanan kepada aspek menyuburkan jiwa, memberi kekuatan, dorongan dan rangsangan dalam membina keluarga, memberi kefahaman kepada pembaca tentang falsafah dan tujuan rumahtangga serta peripentingnya rumahtangga sebagai tapak pembinaan masyarakat dan negara bahkan untuk kesejahteraan umat seluruhnya.

Buku “Kunci Kebahagiaan Rumahtangga” ni ditulis oleh Shuib Sulaiman, terbitan Syeikh Publisher, edaran Inteam Publishing. Boleh beli di kedai-kedai buku terpilih kot atau beli online melalui MPHOnline.com dengan harga RM23.90 sahaja.

Jika mahu kekal melayar kasih di dalam SYURGA, jadikan rumahtangga sebagai salah satu laman CINTA.

Terima kasih Kak Jie atas hadiah yang cukup menarik ni. Selamat bercuti juga diucapkan buat Kak Jie sekeluarga.

Tentang Penulis

Pengasas blog Anarm.Net. Seorang pereka grafik dan laman web. Untuk jemputan event, review produk, food review, advertorial dan segala yang berkaitan, hubungi melalui email : hello@anarm.net


POLISI KOMEN : Sila komen dengan menggunakan bahasa yang sopan dan ejaan yang boleh difahami. Pihak ANARM.NET tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca di setiap artikel yang diterbitkan. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab pembaca sepenuhnya. Komen berbentuk SPAM akan dibuang serta merta.

Kongsikan Komen / Pendapat Anda

*

CommentLuv badge

27 Comments

  1. ebook yang bagus ni, yang bakal melangsungkan perkhawinan elok sangat baca buku ni
    Entri terbaru di blog donnyien : Artis undangan?My Profile

  2. Kak Jie baru balik cuti, baru sempat nak baca entri

    Moga bermanfaat untuk jangka masa yang panjang. Terkejut juga sebab cepatnya dah sampai. Masa tu Kak Jie kat Gunung Jerai kot… hihi
    Entri terbaru di blog Kujie : Stalaktit dan Stalagmit Di Gua TempurungMy Profile

  3. untungla kan….hehehe..bestnya dapat adiah kawen..:D
    Entri terbaru di blog reezluv : Majlis Perkahwinan Al-Hafizh & Balqis – LenggongMy Profile

  4. Wahhh buku yang bagus untuk anarm..hehe..mungkin ada petua dalam buku tu yang boleh dikongsikan di halaman blog ini nanti yer..haha
    Entri terbaru di blog Hafizul : iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  5. Banyak juga ya hadiah perkahwinan yang dapat, buat entri lagi kat blog, sesuai dgn buku yang dapat tu ” Kunci Kebahagiaan Rumahtangga”. Maklum sajalah darah masih segar dan manis, apa saja yang dapat dijadikan kenangan. Alhamdulillah..semoga Anarm vs Suraya hidup aman bahagia hingga ke akhir hayat.
    Entri terbaru di blog sensasi2020 : iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

  6. Semoga dengan buku ni, takder sebab dah nak tak bahagia bro… hehehe… :D
    Entri terbaru di blog Eizil : Apabila RSS Reader tidak berfungsiMy Profile

  7. hoho…tahniah. tahniahhh.. mesti hang suka gila kan?
    Entri terbaru di blog titan : Sikit-sikit Gunung Everest.My Profile

  8. Aku punya tak sampai lagi.. tak sabar nak baca…
    Entri terbaru di blog fazrol : Cowboy Town di A Famosa Resort!My Profile

  9. Thank untuk cadangan.

    Maaf, lately ini nak beli komik pun bro tiada masa he..23x

    Seksa juga bila nak dekat-dekat dengan majlis nie. Nanti jemput dtg ke majlis bro ek
    Entri terbaru di blog Bro Framestone : Selamat Pengantin Baru Rakan Blogger Faridzul Asyraf @joegrimjowMy Profile

    • @Bro Framestone, InsyaAllah.. kalau takde aral melintang nanti aku sampai salah satu majlis kawin bro.. tahniah..

      semakin dekat tarikh kawin memang biasa akan rasa kelam kabut, stress, seksa.. tu semua ujian sebelum ke alam perkahwinan kot.. bila dah selesai nanti, rasa tenang, lega, seronok, dan happy pulak..

      Rabbi yassir wala tu ‘assir.. insyaAllah dipermudahkan segala kesulitan.. dan jangan lupa sujud syukur lepas akad nikah.. :smile:
      Entri terbaru di blog Anarm : Sarapan Minuman SejukMy Profile

  10. Sobri Mansor says:

    Yang dah berkahwin lama pun kena juga baca buku ni. Kadang-kadang kita tak sedar ada benda yang kita terlepas pandang
    Entri terbaru di blog Sobri Mansor : AES Detector memang tidak menghampakanMy Profile

  11. bukan yg baru kawin je..yg da lama kawin pun boleh juga baca.supaya dpt bandingkan ngan yg realiti dalam family masing2
    Entri terbaru di blog afi : Branford CT Historic Homes: Swain-Harrison HouseMy Profile

  12. kunci dah dapat, nanti khatamkan yer buku tu, bleh kongsi2 ilmu apa yg terdapat dlm buku tu dgn kami pula…org lama belum tentu cukup ilmunya :biggrin:
    Entri terbaru di blog ejam : Mari Mengintai Awek Di Luar Rumah.My Profile

  13. Orang muda baru bina rumah tangga jauh lagi perjalanan hidup bersuami isteri.
    Entri terbaru di blog akubiomed : Ragam si kucing mencuit hatiMy Profile

  14. Rasanya bro juga perlu dapatkan buku ini…
    Entri terbaru di blog Bro Framestone : Teknik Mengular Waktu Kerja Tanpa Dikesan Oleh MajikanMy Profile