Hantar SMS Percuma dengan MostSMS.com

hantar sms free dengan mostsms.com

Mesti ramai yang suka kalau dapat hantar mesej free, kan? FYI, MostSMS.com ada sediakan perkhidmatan hantar mesej percuma tetapi dengan limit hanya 40 SMS sahaja dalam sehari. MostSMS.com juga ada sediakan beberapa ciri lain, antaranya:

  • Phonebook untuk simpan nombor telefon awek rakan-rakan
  • SMS Templates yang mengandungi kategori-kategori SMS seperti Friendship, Birthday, Jokes, Life dan Love yang boleh kita forward kepada rakan-rakan
  • Inbox dan Sent SMS
  • Schedule SMS untuk kita setkan SMS yang akan dihantar pada waktu dan tarikh tertentu
  • Block Mobile Number


Hantar SMS Percuma di Malaysia

Bagaimana caranya? Pertama sekali, korang kena daftar dulu di laman web MostSMS.com.

daftar mostsms.com

Kemudian, korang akan terima 1 SMS yang bertulis seperti contoh kat bawah ni:

mostsms.com
Mobile: 0123456789
Pass: 344876

Pls change your pass!

Login dengan menggunakan maklumat akaun yang korang terima melalui SMS tu dan pastikan korang tukar password akaun korang menggunakan password yang lebih secure. Lepas tu korang boleh la teruskan aktiviti hantar SMS free (40 SMS sahaja dalam sehari).

tulis dan hantar mesej free
Contoh cara untuk hantar SMS free dengan MostSMS.com

schedule sms
Fungsi Schedule SMS

Free SMS yang korang hantar tu bila dah sampai ke handphone penerima, SMS dia akan berbentuk macam ni:

hantar sms free
Gambar oleh: Rjuna.net

PERINGATAN!
Dilarang hantar SMS yang berbentuk fitnah, lucah, gangguan dan ugutan kerana setiap nombor handphone anda disimpan dan direkodkan.

Dengan menggunakan MostSMS.com, korang boleh jimat sedikit duit dengan menghantar 40 SMS percuma sehari kepada rakan-rakan korang. Boleh digunakan di saat-saat terdesak seperti kehabisan credit, malas nak topup dan minta awek share credit, atau sebagainya.

Tentang Penulis

Pengasas blog Anarm.Net. Seorang pereka grafik dan laman web. Untuk jemputan event, review produk, food review, advertorial dan segala yang berkaitan, hubungi melalui email : hello@anarm.net


31 Comments

  1. apa income?mcm mana saya nak isi income tu? bahaya tak benda ni? org dapat tengok tak nombor fon kita?benda ni peribadi ke?

  2. tkasih…bagus ni mostsms.com!!!!!!

    65sms!!!!

  3. :angry: tp yg aku hairan tu..sminggu guna mostsms ni..terus xdpt 40sms perday lg.. dpt 35 ja. pastu dh bbrapa bulan guna mostsms ni..aku terus xleh login..naper ekk.. aku signin mcm besa jer..tp dia kata ada yg xkna dgn login details aku. mcm tu jer aku xleh login..teruk laa..smua inbox dn sentbox aku …aduhhh!

  4. bestkn klu da mostsms…

  5. memang terbaik guna mostsms nih…selalu guna time tgh on9 bila nak reply sms… :lol:

  6. Sedang menchoba ;D
    Entri terbaru di blog Annamir : Bersihkan Hatiku Wahai Tuhanku Unedited!My Profile

  7. benda ni kena hati-hati sikit, apapun thannks for sharing
    Entri terbaru di blog Daus : Cara letak sudu dan garfu lepas makanMy Profile

  8. bagus ni bila masa takde kredit… hehehe
    Entri terbaru di blog nizam : Jus Pisang Dan KhasiatnyaMy Profile

  9. safwan seth says:

    terbaik la anarm..aku dah lama cari…. :happy:

  10. bila perkataan rekod yg malas tu..
    tapi takpe,dikala kecemasan berguna jugak kan :w00t:
    Entri terbaru di blog Piston Pecah : Jangan Lari Dari Masalah- Cuba belajar Untuk SelesaikanMy Profile

  11. erm dah pernah pakai sebelum ni
    bosan la pulak dok taip mesej dalam tuh..hehe
    Entri terbaru di blog syahrilhafiz : Oh! Media FM-Muzik Tanpa Henti Dilancarkan Dengan RasminyaMy Profile

  12. suffer8zine says:

    smlm try tapi x sent pon, adess, huhu
    Entri terbaru di blog suffer8zine : Solat Jumaat Kini Boleh Dilakukan Di Pusat Membeli-BelahMy Profile

  13. agaknya sampai bila dia nak bagi sms free ni. dulu banyak site macam ni, tapi dah ntah ke mana site-site tu..
    Entri terbaru di blog titan : Edisi Siasat – Buat Duit dengan SaysmyMy Profile

  14. setiap nombor akan direkodkan
    adeh
    org skang berjaga2 isu privasi…
    Entri terbaru di blog ARC™ : Kisah Period Haid Pertama Kak FennyMy Profile

  15. aku pernah cuba, kadang2 jadi. kadang2 dop. :P
    Entri terbaru di blog Mohd Isa : Peraduan iPad 4 Bloggerz LotmyMy Profile

  16. kalau dah betul2 terdesak baru guna..aku pun pernah guna sebelum ni :biggrin:

    Entri terbaru di blog aizuddin : Dapatkan Ipad 2 Secara PercumaMy Profile

  17. 1 langkah berjimat! kena guna bila perlu!
    Entri terbaru di blog Mus : Gambar Ketibaan Queen Elizabeth Cruise Ship Di Kota KinabaluMy Profile

Trackbacks

  1. Send Free SMS With MostSMS | Coretan Cyber Masa Kini says:

    [...] panjang-panjang sangat.Kalau korang nak tahu dengan lebih terperinci korang bolehlah skodeng blog Anarm.net.Kat situ korang akan tahulah macam mana nak guna benda-benda ni semua.Aku just sampaikan je.Sharing [...]