Hantar SMS Percuma dengan MostSMS.com

hantar sms free dengan mostsms.com

Mesti ramai yang suka kalau dapat hantar mesej free, kan? FYI, MostSMS.com ada sediakan perkhidmatan hantar mesej percuma tetapi dengan limit hanya 40 SMS sahaja dalam sehari. MostSMS.com juga ada sediakan beberapa ciri lain, antaranya:

  • Phonebook untuk simpan nombor telefon awek rakan-rakan
  • SMS Templates yang mengandungi kategori-kategori SMS seperti Friendship, Birthday, Jokes, Life dan Love yang boleh kita forward kepada rakan-rakan
  • Inbox dan Sent SMS
  • Schedule SMS untuk kita setkan SMS yang akan dihantar pada waktu dan tarikh tertentu
  • Block Mobile Number


Hantar SMS Percuma di Malaysia

Bagaimana caranya? Pertama sekali, korang kena daftar dulu di laman web MostSMS.com.

daftar mostsms.com

Kemudian, korang akan terima 1 SMS yang bertulis seperti contoh kat bawah ni:

mostsms.com
Mobile: 0123456789
Pass: 344876

Pls change your pass!

Login dengan menggunakan maklumat akaun yang korang terima melalui SMS tu dan pastikan korang tukar password akaun korang menggunakan password yang lebih secure. Lepas tu korang boleh la teruskan aktiviti hantar SMS free (40 SMS sahaja dalam sehari).

tulis dan hantar mesej free
Contoh cara untuk hantar SMS free dengan MostSMS.com

schedule sms
Fungsi Schedule SMS

Free SMS yang korang hantar tu bila dah sampai ke handphone penerima, SMS dia akan berbentuk macam ni:

hantar sms free
Gambar oleh: Rjuna.net

PERINGATAN!
Dilarang hantar SMS yang berbentuk fitnah, lucah, gangguan dan ugutan kerana setiap nombor handphone anda disimpan dan direkodkan.

Dengan menggunakan MostSMS.com, korang boleh jimat sedikit duit dengan menghantar 40 SMS percuma sehari kepada rakan-rakan korang. Boleh digunakan di saat-saat terdesak seperti kehabisan credit, malas nak topup dan minta awek share credit, atau sebagainya.


31 Comments

  1. kia says

    apa income?mcm mana saya nak isi income tu? bahaya tak benda ni? org dapat tengok tak nombor fon kita?benda ni peribadi ke?

  2. says

    :angry: tp yg aku hairan tu..sminggu guna mostsms ni..terus xdpt 40sms perday lg.. dpt 35 ja. pastu dh bbrapa bulan guna mostsms ni..aku terus xleh login..naper ekk.. aku signin mcm besa jer..tp dia kata ada yg xkna dgn login details aku. mcm tu jer aku xleh login..teruk laa..smua inbox dn sentbox aku …aduhhh!

  3. Nine says

    memang terbaik guna mostsms nih…selalu guna time tgh on9 bila nak reply sms… :lol:

Trackbacks

  1. […] panjang-panjang sangat.Kalau korang nak tahu dengan lebih terperinci korang bolehlah skodeng blog Anarm.net.Kat situ korang akan tahulah macam mana nak guna benda-benda ni semua.Aku just sampaikan je.Sharing […]