Pengalaman Buat Qurban di Kemboja

Buat persiapan untuk sembeli lembu korban di Kemboja

Raya Aidiladha tahun lepas aku berpeluang menjejakkan kaki di Kemboja semasa turut serta dalam Misi Kembara Qurban bersama eQurban. Satu pengalaman yang takkan aku lupa sampai bila-bila. Tujuan aku ke sana adalah untuk bantu kerja-kerja pihak eQurban melaksanakan ibadah Qurban dan Aqiqah di Kemboja, sambil-sambil nak tengok lembu yang aku tempah untuk dikorbankan. Pertama kali […]

Penipuan Jual Beli melalui PayPal

penipuan jual beli melalui paypal

Abang aku hampir-hampir kena tipu dengan seseorang kononnya berminat nak beli motor yang abang aku nak jual. Dia iklankan motor tu kat Mudah.my. Si penipu contact abang aku beritahu dia berminat nak beli motor tu dengan harga RM5,000 dan siap tambah RM1,950 untuk kos penghantaran. Pembayaran dibuat melalui PayPal. Oleh sebab abang aku takde akaun […]

Instwogram : Dua Akaun Instagram dalam Satu Phone (Android)

Instwogram - 2 akaun Instagram dalam satu phone

Semalam ternampak blogger Kak Jie ( Kujie2.com ) berkongsi entri blog yang dia tulis tentang aplikasi Instwogram. Instwogram ni membolehkan kita guna 2 akaun Instagram dalam satu phone. Lepas habis baca entri tu aku terus install dalam phone aku. Baru lah best sikit bila ada aplikasi yang boleh berfungsi serentak macam ni dalam satu phone. […]

Kemaskini WordPress 4.0 “Benny”

WordPress 4.0 Benny

Pihak WordPress dah pun mengumumkan versi WordPress 4.0 yang stabil. WordPress 4.0 kini sedia untuk dimuat turun dan dikemaskini oleh para pengguna WordPress di Malaysia serta seluruh dunia. Versi 4.0 ini dikenali dengan nama “Benny” sempena nama pemain music jazz, Benny Goodman. Korang dah update ke belum?

Tutup Akaun Streamyx

Borang tutup akaun internet Streamyx

Minggu lepas aku pergi TMPoint buat urusan tutup akaun Streamyx sebab rumah yang aku duduk sekarang tiada infrastruktur TM ( tiada kemudahan telefon dan internet ). Baru aku tahu rupanya ada juga kawasan yang TM tak sediakan kemudahan infra. Ingatkan semua tempat ada coverage. Kat rumah sekarang aku hanya bergantung pada postpaid internet Celcom yang […]