Bowling bersama Rakan Blogger di Plaza Alam Sentral

Bowling dengan rakan blogger di Plaza Alam Sentral

Dah lama aku tak main bowling (boling). Siang tadi dapat juga lepas gian main bowling dengan rakan blogger. Puas hati dapat baling bola bowling dan jatuhkan pin. Plan awalnya Melastik Bintang cadangkan buat aktiviti main bowling di Shalin’s Bowl @ Space U8 tapi rupanya pusat bowling tu dah pun ditutup. Terpaksa tukar plan. Plan kedua, […]

Contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash

Pemenang contest Yeo's 80 Days Drink To Cash

Minum Yeo’s dan menang hadiah bernilai RM500,000. Menarik kan? Aku hari-hari beli air minuman Yeo’s sebab nak join contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash yang dianjurkan oleh Yeo’s Malaysia dengan kerjasama WeChat. Contest mudah dengan hadiah yang sangat lumayan, rugi kalau tak rebut peluang ni. Semalam bertempat di EspressoLab, Low Yat Plaza, Kuala Lumpur […]

Aplikasi ChurpChurp untuk Android dan iOS

Aplikasi ChurpChurp untuk smartphone Android dan iOS

Tadi aku baca kat blog ChurpChurp tentang aplikasi ChurpChurp untuk Android dan iOS. Terus aku install dalam phone Android aku nak test dia punya fungsi. Boleh tahan juga mobile apps yang ChurpChurp sediakan ni. Memandangkan sekarang ni ramai dah beralih minat daripada laptop/desktop kepada telefon pintar, dengan adanya aplikasi smartphone ni akan lebih memudahkan kita […]

Catuan Bekalan Air Mengajar Kita Hargai Air

Catuan Bekalan Air negeri Selangor

Kawasan rumah aku baru mula catuan air. Catuan bekalan air dibuat bagi mengawal penggunaan air ketika tahap takungan air di empangan berada pada paras kritikal seperti sekarang. Bila air dah kena catu macam ni barulah rasa lebih hargai air. Masa ada air, mandi bukan main lama. Air memang banyak dibazirkan. Ambil wuduk pun dengan air […]