SSL Percuma Menggunakan CloudFlare – Tukar “HTTP” kepada “HTTPS”

SSL percuma 'https' menggunakan CloudFlare

Dah baca belum entri blogger Eizil tulis tentang “SSL Percuma Menggunakan Perkhidmatan CloudFlare“? SSL atau Secure Socket Layer ni sering digunakan untuk tujuan penyulitan dalam menghantar data pada pelayan web dan internet. Dengan SSL kita boleh menukar link laman web atau blog kita dari HTTP kepada HTTPS. HTTPS ni biasa kita boleh tengok tertera di […]

Bengkel Grafik Hero Belajar Kuasai Photoshop

Bengkel Grafik Hero 2014 anjuran World Designer

Hujung bulan ni InsyaAllah aku akan join satu kelas belajar grafik Photoshop iaitu “Bengkel Grafik Hero” anjuran World Designer. Nak tambah lagi ilmu Adobe Photoshop. Walaupun aku dah tahu cara buat grafik design menggunakan Photoshop, tapi rasa macam belum cukup mahir dan belum cukup power lagi skill dan teknik yang aku ada. Aku daftar untuk […]

Lavender Mummy Sampai Bila Nak Menipu Orang

lavender mummy menipu program ustaz kazim elias

Tak habis lagi rupanya dia ni menipu orang. Sebelum ni dah ramai blogger dedahkan kes penipuan internet yang dia buat dengan pelbagai taktik dan ramai jugak yang dah terpedaya dengan tipu helah dia yang licik tu. Aku start tahu tentang penipuan dia masa kes pelaburan Cheeze Maz yang melibatkan puluhan ribu ringgit. Lepas tu kes […]

Siaran Langsung Pembentangan Bajet 2015

Pembentangan #Bajet2015

Pembentangan Bajet 2015 yang dijadual dibentangkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Najib Razak petang nanti pastinya ditunggu-tunggu oleh kita semua. Bajet 2015 akan dibentangkan di Parlimen pada hari ini, 10 Oktober 2014, hari Jumaat bermula jam 4:00 petang. Pembentangan Bajet 2015 dibuat setelah beberapa bulan tempoh penyediaan dan pengumpulan maklumbalas daripada rakyat Malaysia. Pastinya […]

Dapat Duit dari Telekom Malaysia (TM)

Cek pemulangan baki kredit Telekom Malaysia (TM)

Semalam aku check peti surat tengok ada sepucuk surat bertulis “Private & Confidential” di sampul. Ingatkan surat apa. Rupanya dapat cek dari Telekom Malaysia (TM). Cek bagi pemulangan baki kredit berikutan penamatan akaun Streamyx. Aku baru tutup akaun Streamyx bulan lepas sebab rumah takde infra TM. Tiba-tiba dapat cek ni tak pasti pulak aku terlebih […]