Terima Kasih Cikgu, Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru 2015

Terlupa hari ni Hari Guru. Dah lama kan tinggalkan zaman persekolahan. Huhu. Nasib baik isteri aku ingatkan pagi tadi masa nak hantar dia pergi kerja. Dia pun cikgu jugak. Mengajar dan melatih budak-budak guna otak kanan. Di kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua sahabat, kenalan dan kakak aku yang bertugas sebagai […]

Beli Barang Dari China Secara Online

Borong barang murah dari China secara online

Hari tu aku beli barang dari China secara online. Agak murah jugalah harga barang-barang yang dijual. Aku beli barang borong dari China secara online melalui laman web Taobao.com. Pernah dengar? Taobao.com merupakan sebuah laman web yang bercirikan online shopping dari negara China. Fungsinya sama seperti eBay, Lazada, Lelong, Nile dan lain-lain laman web yang menjalankan […]

Mudahnya Tempah Aqiqah Secara Online melalui eQurban.com

Sembelihan aqiqah kambing di Kazakhstan

Aqiqah merupakan suatu ibadat berbentuk penyembelihan binatang tertentu sebagai tanda gembira dan bersyukur kerana kelahiran bayi. Binatang yang disembelih untuk tujuan tersebut ialah unta, lembu atau kambing. Tetapi sembelihan kambing untuk aqiqah adalah lebih afdal dan lebih bagus. Bagi anak lelaki disembelih 2 ekor kambing atau 2 bahagian daripada lembu atau unta. Bagi anak perempuan […]

Jangkitan Kuman Dalam Darah

botol ujian darah

Awal bulan hari tu aku rasa macam kurang sihat. Badan sekejap rasa panas, sekejap rasa sejuk. Paling seksa waktu malam. Rasa sejuk giler macam duduk dalam peti ais sampai kadang-kadang tu tak boleh nak tidur sebab sejuk sangat. Beberapa hari lepas tu datang pulak batuk, selsema dan sakit kepala. Paling aku tak suka bila selsema. […]

Komisen Ke 5 dari Mobicow

Buat duit online Mobicow

Bayaran komisen ke 5 dari Mobicow dah masuk dalam akaun PayPal. Alhamdulillah. Memang sangat mudah buat duit dengan Mobicow ni. Setiap bulan mesti dapat hasilnya. Best! Rugi siapa tak guna Mobicow. Cuma berapa banyak boleh dapat tu bergantung pada trafik blog kita juga, iaitu trafik melalui mobile sebab Mobicow ni program pengiklanan untuk mobile (smartphone). […]