Astro Channel Percuma 29 Ogos hingga 1 September 2014

Astro bagi siaran channel percuma

Malam tadi dapat tahu Astro bagi siaran percuma lepas ramai pengguna Astro bengang sebab Astro blackout beberapa hari lepas. Nasib baik terbaca entri blog Asamboi tentang Astro minta maaf, bagi 3 hari siaran percuma. Yeayy. Aku pun bengang jugak hari tu, nak tengok TV tapi channel tak keluar gambar. Gelap gelemat je. Siaran percuma Astro […]

Ice Bucket Challenge, Kempen Kesedaran Penyakit ALS

ALS Ice Bucket Challenge

Beberapa hari ni aku tengok di media sosial dan blog-blog banyak bercerita tentang “Ice Bucket Challenge” yang melanda dunia melibatkan selebriti-selebriti, orang ternama dan tak kurang juga menteri kita di Malaysia, antaranya YB Khairy Jamaluddin. Ice Bucket Challenge juga dipanggil ALS Ice Bucket Challenge merupakan kempen untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang penyakit ALS (Amyotrophic […]

2 Akaun WhatsApp dalam 1 Phone (Android)

OGWhatsApp 2 nombor WhatsApp dalam 1 phone

2 akaun WhatsApp dalam 1 phone. Macam mana nak buat? Benda ni dah lama aku fikir sejak guna smartphone Lenovo S930. Lenovo S930 ni dual sim, boleh masuk 2 simkad dalam 1 phone. Tapi hanya satu nombor je yang boleh guna untuk WhatsApp. Nombor satu lagi walaupun dah ada akaun WhatsApp tapi tak boleh guna […]

Rumah Tiada Infrastruktur TM Streamyx

Tamat perkhidmatan TM Streamyx

Kecewa rasanya bila dapat tahu rumah baru aku tiada infrastruktur TM Streamyx. Lepas berurusan di TMpoint hari tu, 2 minggu lebih aku tunggu untuk pindahkan line telefon dan Streamyx ke rumah baru aku. Rupanya sampai sini saja aku gunakan perkhidmatan internet Streamyx daripada TM. Semasa buat permohonan untuk pindah Streamyx, staf TMpoint beritahu sistem tak […]