RENTAP – Filem Aksi ‘Parkour’ Mendebarkan

RENTAP filem Parkour Malaysia pertama

Nampak macam menarik filem baru bertajuk “RENTAP” ni. RENTAP merupakan filem aksi ‘Parkour’ pertama Malaysia. Siapa tak tahu ‘Parkour’ tu benda apa, Parkour merupakan aktiviti lasak yang berasal dari Perancis, bertujuan bergerak dari point A ke point B dengan secepat dan sepantas mungkin, menggunakan kebolehan badan manusia. Aku pernah tulis entri tentang Prinsip Parkour Dalam […]

Trackback.my Mudahkan ‘Tracking’ Barang Yang Dipos

Trackback.my laman web untuk track barang yang dihantar

Sejak buat bisnes Simkad ONEXOX aku kerap ulang alik pejabat pos untuk hantar simkad ONEXOX yang diorder oleh pelanggan. Satu benda yang aku cukup risau bila pos barang ialah takut barang terlewat sampai atau tak sampai-sampai ke tangan pelanggan. Nasib baik teringat entri yang blogger Ejam Othman tulis di blog dia tentang Trackback.my. Trackback.my ni […]

Rasa Tertipu Dengan Telco Sekarang? Jom Tukar ke ONEXOX

ONEXOX prepaid yang menjimatkan

Ramai pengguna telco di Malaysia sekarang ni komplen dengan servis dan caj-caj tak masuk akal yang dikenakan oleh telco kepada mereka. Dengan kredit kena potong tiba-tiba, caj “Pay Per Use“, kadar panggilan dan SMS yang mahal, bil melambung walaupun tak guna, dan macam-macam lagi. Di bawah ni antara contoh masalah yang ditanggung oleh pengguna bila […]

Komisen Pertama dari Mobicow

Buat duit dengan Mobicow

2 hari lepas komisen pertama dari Mobicow dah selamat masuk dalam akaun PayPal aku. Alhamdulillah. Walaupun takde la banyak sangat tapi bagi aku satu permulaan yang bagus. Dah cukup untuk beli topup prepaid. Aku check akaun Mobicow aku tadi tengok earning dah ada peningkatan lagi. Tunggu pembayaran komisen yang seterusnya pulak. Nampak macam boleh dapat […]

Pais Tempoyak Ikan Patin di The Rodongs (Restoran Masakan Pahang)

Pais Tempoyak Ikan Patin The Rodongs

Hari Isnin lepas aku bersama Food Blogger Malaysia, Pakar SEO, Pakar Facebook Marketing dan Pakar Unit Trust berpeluang menikmati hidangan lazat makan tengahari dalam sesi food review di sebuah restoran masakan Pahang – The Rodongs. Restoran The Rodongs ni terletak di Seksyen 7 Shah Alam, Selangor. Menu istimewa yang dihidangkan untuk kami hari tu – […]