Jualan #MyCyberSALE Diskaun Sehingga 95% daripada Lazada Malaysia

MYCyberSALE Lazada Malaysia Diskaun Sehingga 95%

Hari ni Lazada Malaysia menganjurkan jualan #MYCyberSALE dengan diskaun sehingga 95% untuk pelbagai pilihan barangan seperti barangan elektronik, telefon bimbit, perkakas rumah, komputer, laptop, kamera, jam tangan dan macam-macam lagi. Jualan #MYCyberSALE ni bermula 29 September 2014 sehingga 1 Oktober 2014.

Setiap Yang Bernyawa Pasti Akan Merasai Mati

Setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati

Terima mesej di Facebook daripada kakak aku – “Anam, paman nusi dah meninggal” (paman tu pakcik dalam bahasa jawa). Terkejut aku baca apa yang kakak aku tulis. Terkedu sekejap. Inna Lillahi wa inna ilaihi raji’un. Pakcik aku kemalangan hari tu dan koma di hospital. Bila dapat tahu pakcik aku dah meninggal dunia, dalam hati ni […]

Pengalaman Buat Qurban di Kemboja

Buat persiapan untuk sembeli lembu korban di Kemboja

Raya Aidiladha tahun lepas aku berpeluang menjejakkan kaki di Kemboja semasa turut serta dalam Misi Kembara Qurban bersama eQurban. Satu pengalaman yang takkan aku lupa sampai bila-bila. Tujuan aku ke sana adalah untuk bantu kerja-kerja pihak eQurban melaksanakan ibadah Qurban dan Aqiqah di Kemboja, sambil-sambil nak tengok lembu yang aku tempah untuk dikorbankan. Pertama kali […]

Penipuan Jual Beli melalui PayPal

penipuan jual beli melalui paypal

Abang aku hampir-hampir kena tipu dengan seseorang kononnya berminat nak beli motor yang abang aku nak jual. Dia iklankan motor tu kat Mudah.my. Si penipu contact abang aku beritahu dia berminat nak beli motor tu dengan harga RM5,000 dan siap tambah RM1,950 untuk kos penghantaran. Pembayaran dibuat melalui PayPal. Oleh sebab abang aku takde akaun […]

Instwogram : Dua Akaun Instagram dalam Satu Phone (Android)

Instwogram - 2 akaun Instagram dalam satu phone

Semalam ternampak blogger Kak Jie ( Kujie2.com ) berkongsi entri blog yang dia tulis tentang aplikasi Instwogram. Instwogram ni membolehkan kita guna 2 akaun Instagram dalam satu phone. Lepas habis baca entri tu aku terus install dalam phone aku. Baru lah best sikit bila ada aplikasi yang boleh berfungsi serentak macam ni dalam satu phone. […]