Cara Setting Domain .MY Untuk Blogspot Menggunakan Cloudflare

Cara setting domain .MY untuk blogspot menggunakan Cloudflare

Ada beberapa orang rakan baru dapat domain .my percuma daripada MYNIC tanya aku macam mana nak setting untuk guna domain tu di blogspot. Aku pun tak tahu sangat sebenarnya nak setting domain .my untuk blogspot. Kalau ada webhosting tu aku tahu lah macam mana nak buat. Blogger pakar SEO beritahu boleh guna Cloudflare untuk setting […]

Komisen Ke 2 dari Mobicow

Buat duit dengan Mobicow

Bayaran komisen kedua dari Mobicow dah masuk dalam akaun paypal. Komisen bulan ni dapat lebih banyak berbanding komisen pertama bulan lepas. Alhamdulillah. Bulan lepas dapat $5.97 USD. Bulan ni meningkat jadi $19.98 USD. Banyak jugak tu. Bulan depan mungkin akan meningkat lagi.

8 Sebab Kenapa Perlu Bertukar ke Prepaid ONEXOX

8 sebab kenapa perlu bertukar ke prepaid ONEXOX

Pernah tak anda rasa tertipu dengan telco sekarang? Call sekejap tapi kena caj mahal. Bila call tak dapat, masuk ‘voicemail’ pun kredit kena tolak banyak. Speed internet pun slow. Bila habis kuota, kredit kena tolak. Bila terhidupkan internet pun kredit kena tolak jugak. Kalau kredit banyak lagi tapi tempoh sah kredit dah tamat, tak boleh […]

Burger Bakar Abang Burn RM5 Sahaja

Burger Bakar Abang Burn Seksyen 7 Shah Alam

Burger Bakar Abang Burn, pertama kali aku makan burger bakar yang dikenali ramai ni minggu lepas dengan beberapa orang rakan blogger di Seksyen 7 Shah Alam. Tengok ada promosi burger 50 sen waktu tu. Harga tak masuk akal langsung, tapi itulah harga promosi yang ditawarkan kepada orang ramai malam tu dari pukul 10 – 12 […]

RENTAP – Filem Aksi ‘Parkour’ Mendebarkan

RENTAP filem Parkour Malaysia pertama

Nampak macam menarik filem baru bertajuk “RENTAP” ni. RENTAP merupakan filem aksi ‘Parkour’ pertama Malaysia. Siapa tak tahu ‘Parkour’ tu benda apa, Parkour merupakan aktiviti lasak yang berasal dari Perancis, bertujuan bergerak dari point A ke point B dengan secepat dan sepantas mungkin, menggunakan kebolehan badan manusia. Aku pernah tulis entri tentang Prinsip Parkour Dalam […]