Contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash

Pemenang contest Yeo's 80 Days Drink To Cash

Minum Yeo’s dan menang hadiah bernilai RM500,000. Menarik kan? Aku hari-hari beli air minuman Yeo’s sebab nak join contest Yeo’s 80 Days Drink To Cash yang dianjurkan oleh Yeo’s Malaysia dengan kerjasama WeChat. Contest mudah dengan hadiah yang sangat lumayan, rugi kalau tak rebut peluang ni. Semalam bertempat di EspressoLab, Low Yat Plaza, Kuala Lumpur […]

Aplikasi ChurpChurp untuk Android dan iOS

Aplikasi ChurpChurp untuk smartphone Android dan iOS

Tadi aku baca kat blog ChurpChurp tentang aplikasi ChurpChurp untuk Android dan iOS. Terus aku install dalam phone Android aku nak test dia punya fungsi. Boleh tahan juga mobile apps yang ChurpChurp sediakan ni. Memandangkan sekarang ni ramai dah beralih minat daripada laptop/desktop kepada telefon pintar, dengan adanya aplikasi smartphone ni akan lebih memudahkan kita […]

Catuan Bekalan Air Mengajar Kita Hargai Air

Catuan Bekalan Air negeri Selangor

Kawasan rumah aku baru mula catuan air. Catuan bekalan air dibuat bagi mengawal penggunaan air ketika tahap takungan air di empangan berada pada paras kritikal seperti sekarang. Bila air dah kena catu macam ni barulah rasa lebih hargai air. Masa ada air, mandi bukan main lama. Air memang banyak dibazirkan. Ambil wuduk pun dengan air […]

Seminar Strategi Pelaburan Hartanah DSR

Seminar DSR Property Strategy

Terbaca entri “Seminar DSR Property Strategy” di blog Denaihati semalam. Rasa macam tertarik pula nak tahu. Ilmu tentang property atau hartanah ni rasanya masih ramai yang tak tahu. Kalau tahu pun mungkin masih ada yang tak berapa faham. Paling menarik bila dengar tentang pelaburan hartanah yang terbukti boleh menjana pendapatan bukan saja ribuan malah jutaan […]