Telegram Messenger Aplikasi Alternatif WhatsApp

Telegram Messenger aplikasi alternatif bagi WhatsApp Messenger

Baru-baru ni aku cuba guna aplikasi Telegram Messenger yang dikatakan sebagai aplikasi alternatif terbaik bagi WhatsApp Messenger. Ada rakan-rakan beritahu aplikasi Telegram ni berkali-kali lebih bagus daripada WhatsApp. Telegram Messenger dah lama wujud dan aku nampak ramai juga dok promote sebelum ni. Cuma masa tu tak rasa nak cuba sebab tak berapa menarik minat sangat. […]

Astro Channel Percuma 29 Ogos hingga 1 September 2014

Astro bagi siaran channel percuma

Malam tadi dapat tahu Astro bagi siaran percuma lepas ramai pengguna Astro bengang sebab Astro blackout beberapa hari lepas. Nasib baik terbaca entri blog Asamboi tentang Astro minta maaf, bagi 3 hari siaran percuma. Yeayy. Aku pun bengang jugak hari tu, nak tengok TV tapi channel tak keluar gambar. Gelap gelemat je. Siaran percuma Astro […]

Ice Bucket Challenge, Kempen Kesedaran Penyakit ALS

ALS Ice Bucket Challenge

Beberapa hari ni aku tengok di media sosial dan blog-blog banyak bercerita tentang “Ice Bucket Challenge” yang melanda dunia melibatkan selebriti-selebriti, orang ternama dan tak kurang juga menteri kita di Malaysia, antaranya YB Khairy Jamaluddin. Ice Bucket Challenge juga dipanggil ALS Ice Bucket Challenge merupakan kempen untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang penyakit ALS (Amyotrophic […]

2 Akaun WhatsApp dalam 1 Phone (Android)

OGWhatsApp 2 nombor WhatsApp dalam 1 phone

2 akaun WhatsApp dalam 1 phone. Macam mana nak buat? Benda ni dah lama aku fikir sejak guna smartphone Lenovo S930. Lenovo S930 ni dual sim, boleh masuk 2 simkad dalam 1 phone. Tapi hanya satu nombor je yang boleh guna untuk WhatsApp. Nombor satu lagi walaupun dah ada akaun WhatsApp tapi tak boleh guna […]